Не-коалицията скърца, но работи. Сглобката скърца, но работи. Това мнение изрази

...
Не-коалицията скърца, но работи. Сглобката скърца, но работи. Това мнение изрази
Коментари Харесай

Политологът Теодор Славев: Сглобката на коалицията скърца, но работи

Не-коалицията скърца, само че работи. Сглобката скърца, само че работи. Това мнение изрази в изявление за БНР Теодор Славев от Българския институт за правни начинания.

" Такива са поръчките сега. В момента квотата е 2:2:1. Две за ГЕРБ, 2 за ПП-ДБ и 1 – за Движение за права и свободи. "

В момента има  14 органа и 70 позиции  с изминал мандат, посочи Славев.

Тези процедури за избор трябваше да се отпушат в някакъв миг, само че болшинството – ПП-ДБ, което пристигна със поръчките да направи процедурите по-прозрачни и по-почтени, не извършва нито една от тях, счита политологът. 

" Има ли обществото чувство, че тези избори са предварителна сделка? Има . (…)  ПП-ДБ доста бързо паднаха в това мочурище на ГЕРБ , които години наред попълняха регулаторите. "

Относно новото управление на Българска народна банка в предаването " Преди всички " Теодор Славев посочи, че това е " безспорна форма на  обвързано взимане на решения с политически напън " и до каква степен е самостоятелна Централната банка, ще бъде част от оценката за влизане в еврозоната.

Къде е конкуренцията при избора на шеф на НЗОК , попита още Славев.

" Димитър Главчев най-вероятно ще бъде определен за началник на Сметната палата, където се разиграва един филм на ужасите сега ", предвижда още той.

" Този човек  подаде оставка като ръководител на Народното събрание, тъй като Борисов го накара . Тогава имаше скандал с Корнелия Нинова, той я изгони от зала ", напомни Славев и зададе въпроса по какъв начин отпред на една от най-старите институции у нас ще застане човек, който не може да взема независими решения.

" Едни такива порочни процедури хвърлят подозрение и върху самите хора, които биват избирани.  Начинът, по който го вършат, е леко позорен, леко подвластен Народното събрание създава брак  като законодателни решения до този миг, в това число с тези процедури ", сподели в умозаключение Теодор Славев. По думите му " политическите централи не са бюра по труда ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР